094 291 009 – sa 2 KM pomozite maloj Lamiji..

Dragi dobri ljudi,
Moje ime je Lamija Alihodžić. Imam tek 11 mjeseci i u njemu bola za 11 života. Teško sam bolesna, moji roditelji slave svako moje buđenje jer sam s njima, eto, još jedan dan, a svaki dan moga života za njih je dar od samoga Boga.
U svom kratkom životu, prije sam naučila da su bubrezi vitalni organi nego što sam naučila hodati. Iza mene je već osam operacija tog vitalnog organa i ko zna koliko će ih još biti ukoliko mi neko ne pomogne, jer preostao mi je samo jedan, a i on svaki čas može stati. Poslije toga… Ne smijem misliti šta će biti poslije toga…

Novac ne donosi sreću, to čak i ja ovako mala znam, ali bez novca moji roditelji ne mogu biti sretni jer neće imati mene. Ne želim da bilo ko zaplače kada dobije ovo pismo, jer ja suza imam za cijeli svijet. Ne želim da pročitate prvih nekoliko redova i gurnete ga od sebe jer ne možete podnijeti toliku količinu tuge. Ne želim da bilo ko pomisli da ga želimo prevariti. Želim i molim vas da mi date šansu da živim, šansu da potrčim, šansu da pravim kule u pijesku, a ne u oblacima. Ja ću vam to svima vratiti. Nekome osmijehom, nekome zagrljajem, a nekome peticom u školi kada budem velika.

Rođena sam sa bolesnim bubrezima. Nakon postavljanja stenta u lijevi ureter u novembru prošle godine i kratkotrajne peritonealne dijalize, tokom decembra sam imala mnogo zdravstvenih problema. Ljekari kažu da se to zove virusni gastroenterokolitis i virusna infekcija gornjeg respiratornog sistema. Danas sam dobro; imam plasiran stent u lijevi ureter i nalazim se na profilaktičnoj dozi cefaclor sirupa. Zna li iko šta to znači? Jedna jedanaestomjesečna djevojčica zna. Pomozite mi da to zaboravim…

Zbog kompleksnosti mog slučaja i svih komplikacija koje su iz njega proizašle, ljekari Nefrološkog odjeljenja Pedijatrijske klinike KCU Sarajevo, koja je moj drugi dom, kontaktirali su ljekare iz Švedske, Slovenije i Njemačke. Kažu da treba vremena da se bubreg oporavi, a da se normalno oticanje urina održava još tri mjeseca putem stenta u lijevom ureteru. Za jedan i pol mjesec planira se vađenje stenta i tada bi se vršila snimanja urotrakta u cilju ispitivanja morfološke i funkcionalne situacije novoformiranog uretera. Ljekari očekuju da bi se na novoformiranom ureteru lijevo mogla nalaziti stenoza, a i vezikoureteralni refluks, jer nije urađen antirefluksni mehanizam. Ne znam šta to znači, ali zvuči strašno, zar ne? Gotovo kao vještica u priči o Ivici i Marici!!!

Nakon toga šalju me negdje. Kažu u neki centar izvan Bosne i Hercegovine. Lijepo zvuči… A moji roditelji nemaju novaca za to. Tata ne radi, a mama radi u školi. Trebam Vašu pomoć, trebam saznanje da nas troje nismo sami na svijetu, trebam osjećaj da je nekome stalo, trebam znati da još nekoga može dirnuti dječija suza… Ne trebam skupe igračke, već sam Vam sve rekla o svojoj želji za građenjem kula u pijesku, ne trebam čak ni previše od Vas, samo Vas molim da shvatite da jedan jedini novčić koji Vama ne znači ništa ili Vam je možda višak, može spasiti moj život i donijeti sreću mojoj mami i mom tati.

Voli Vas Vaša Lamija

Sredstva možete uplatiti na sljedeće račune:

Ime banke: UPI BANKA SARAJEVO
SWIFT kod UPI BANKE SARAJEVO: UPBKBA22

Ime i prezime: MIRZA ALIHODŽIĆ
Račun/konto:
Transakcijski račun UPI banke: 1540010000001910
566735 29 3405 (u EUR za uplate iz inostranstva)
566735 21 73282 (u KM za uplate iz BiH)

Adresa primaoca:

Ul. Antuna Branka Šimića 29/1
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: 0038761803977
Broj lične karte: 04BQB9147

Adresa banke:
Ul.Obala Kulina bana 9a
71000 Sarajevo
BiH

3 komentara

Komentariši